Partizanopedia

KK Partizan

ŠK Partizan

Fan-sajt, posvećen statistici i istoriji fudbalskog kluba PartizanSajt Partizanopedia nastao je u periodu od aprila do decembra 2019. godine, a na net je postavljen 29. decembra. Kao izvori podataka najviše su korišćeni knjiga Milovana Joličića, te Sport, a ponešto je preuzeto iz PFC historicala sjajne ekipe sa Crno bele nostalgije, kao i iz Slobodne Dalmacije. Za poslednjih 20-ak sezona od pomoći je bio Partizanov zvanični sajt u kombinaciji sa Sportom, Sportskim žurnalom i mnogobrojnim veb - portalima.


Što se slika tiče, stvari stoje ovako - skoro sve timske fotografije koje sam koristio kao ilustracije za pojedinačne sezone, skinute su sa zvaničnog sajta FK Partizan. Slike igrača koje idu uz njihovu statistiku, skidane su sa raznorzanih mesta na netu, a najveći broj, ne znam tačno koliki (niti se sećam koje slike konkretno), ali sigurno preko 50, sa već spominjane Crno bele nostalgije. Ja o autorskim pravima na fotografije ne znam mnogo, pa ne znam ni da li neka od slika na mom sajtu potpada pod ista. Ono što znam je da je sajt nekomercijalan i da će takav ostati i nadalje, a ako na bilo koju sliku neko polaže autorska ili neka druga prava, pa mu smeta što se našla na sajtu, neka me obavesti, slika će istog dana biti obrisana, jer stvarno ne želim da imam nikakvih problema sa zakonom, niti da se neko eventualno oseća kao da iskorištavam njegov rad.


Ne znam kolika je preciznost i tačnost podataka na sajtu, ali je malo verovatno da je stopostotna. Grešaka skoro sigurno ima, bilo zato što izvori nisu dovoljno tačni i precizni, bilo zbog mojih grešaka kod unošenja podataka. Zato molim svakog ko pronađe kakvu grešku, pa makar to bio i najobičniji zarez, da me obavesti na mejl koji je naveden na kraju.


Ja, autor sajta, Nišlija sam, rođen 1971. godine. Navijam za Partizan bukvalno od kada znam za sebe, ali, iskreno, ne smatram se nekim velikim partizanovcem, primera radi, nikada nisam bio na stadionu JNA, a poslednji put sam Partizan gledao uživo još u sezoni 88/89, kad smo ovde u Nišu isgubili sa 3:1. Veb dizajnom se na bavim profesionalno (što se sigurno vidi :) ), išao sam malo na kurs html-a i css-a u proleće 2018. godine, kada sam i došao na ideju da napravim ovaj sajt. Iskreno, voleo bih da o veb-dizajnu znam mnogo više i da sam bio u stanju da napravam bolji i lepši sajt, ali, moje su mogućnosti ovolike, pa za sada Partizanopedia izgleda ovako...


Mail na koji, ako želite, možete pisati:


info@partizanopedia.rs